Λίγα λόγια για τη Νικολία Σαλίαϊ…
Η Νικολία Σαλίαϊ είναι Τεχνολόγος Τροφίμων με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Φυσικοχημεία. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, ενώ τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η μεταπτυχιακή της διατριβή πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο της Τοξικολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου μελέτησε ω-3 διατροφικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Θα την συναντήσουμε κυρίως σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων στη Κρήτη, όπου εργάζεται ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, αλλά και ως Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων.
Επιπλέον, ασχολείται επαγγελματικά και με την εκπαίδευση καθώς είναι εκπαιδεύτρια σε Ι.ΙΕΚ αλλά και επιστημονική συντάκτρια όπου αρθρογραφεί στο διαδίκτυο σχετικά με την Τεχνολογία Τροφίμων.