Επιμορφωτικό Online Σεμινάριο: Επισήμανση/ Ετικέτα Τροφίμων - Ισχυρισμοί Διατροφής και Υγείας

Εγγραφές έως Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Έναρξη τμήματος 23/05/2024

Κόστος 75 ευρώ

Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε 
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

– Τεχνολόγους τροφίμων.

– Χημικούς.

– Γεωπόνους.

– Στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με την ποιότητα, την έρευνα και ανάπτυξη, την παραγωγή και την νομοθεσία τροφίμων.

– Συμβούλους ή υπεύθυνους συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων.

– Υπευθύνους ποιοτικού ελέγχου.

– Επιθεωρητές που ασχολούνται με τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων.

– Υπευθύνους, μέλη και συντονιστές ασφάλειας τροφίμων.

– Σε οποιοδήποτε έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αρχικά πραγματοποιείται ανάλυση και ερμηνεία των απαιτήσεων του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011, τόσο για τα προσυσκευασμένα όσο και για τα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα.

Το σεμινάριο επεξηγεί αναλυτικά όλο το νομοθετικό πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω κανονισμού για την επισήμανση των τροφίμων, όπως:
– ποιες είναι οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες των υπευθύνων των επιχειρήσεων τροφίμων,
– ποιες είναι οι υποχρεωτικές ενδείξεις που πρέπει να αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων,
– πως πρέπει να παρουσιάζονται τα απαιτούμενα νομοθετικά στοιχεία στην ετικέτα,
– πως υπολογίζεται και πως πρέπει να παρουσιάζεται η διατροφική επισήμανση,
– τι ισχύει για τις προαιρετικές επισημάνσεις κ.ο.κ.

Στη συνέχεια επεξηγείται το νομοθετικό πλαίσιο [καν. (ΕΚ) 1924/2006, καν. (ΕΕ) 432/2012] για τη χρήση των ισχυρισμών διατροφής και υγείας στα τρόφιμα. Σκοπός είναι να γίνει κατανοητό πως διαπιστώνουμε αν ένα τρόφιμο έχει ισχυρισμό διατροφής ή/και υγείας, αλλά και τι ακριβώς θα πρέπει να αναγράφεται πάνω στη συσκευασία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι συμμετέχοντες μέσα από ασκήσεις και αναλυτικά παραδείγματα θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πως να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά των τροφίμων τους ορθά και αποτελεσματικά.

Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Λίγα λόγια για τη Νικολία Σαλίαϊ…

Η Νικολία Σαλίαϊ είναι Τεχνολόγος Τροφίμων με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Φυσικοχημεία. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, ενώ τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η μεταπτυχιακή της διατριβή πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο της Τοξικολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου μελέτησε ω-3 διατροφικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Θα την συναντήσουμε κυρίως σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων στη Κρήτη, όπου εργάζεται ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, αλλά και ως Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων.

Επιπλέον, ασχολείται επαγγελματικά και με την εκπαίδευση καθώς είναι εκπαιδεύτρια σε Ι.ΙΕΚ αλλά και επιστημονική συντάκτρια όπου αρθρογραφεί στο διαδίκτυο σχετικά με την Τεχνολογία Τροφίμων.

Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εξ αποστάσεως μέσω internet με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων, μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, όποια ώρα και ημέρα θέλετε. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. 
 
Μπορείτε επίσης, να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου για να τις έχετε στο αρχείο σας.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών.
Πλήρης αλληλεπίδραση, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις απευθείας μέσω του μικροφώνου σας ή μέσω chat και ο εισηγητής σας απαντά.
 
*Μέγιστος χρόνος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου έως και 5 μήνες από την έναρξη του, μέσω των βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την εγγραφή, καταβάλετε το ποσό των 75 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.

Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 
Συνολικό κόστος: 75 ευρώ.

Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πέντε συνεδρίες, διάρκειας περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτά η κάθε μια. Επιπλέον μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια 8 ώρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ