Επιμορφωτικό Online Σεμινάριο: Τεχνολογία και Έλεγχος Οίνου, Ποτών και Αποσταγμάτων

Εγγραφές έως Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025

Έναρξη τμήματος 30/10/2025

Κόστος 65 ευρώ

Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

Αναγνωρισμένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Υπουργείο Παιδείας

Χρόνια λειτουργίας
0
Εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων
0
Ενεργά σεμινάρια
10 +
Συμμετέχοντες στα σεμινάρια μας
1 +

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

  • Αμπελουργούς,
  • Οινοποιούς,
  • Γεωπόνους,
  • Τεχνολόγους τροφίμων,
  • Φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων,
  • Αγρότες,
  • Εργαζομένους στον αγροτικό τομέα,
  • Οποιοδήποτε άτομο έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον Αγροδιατροφικό τομέα.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1η ενότητα: Νομοθεσία αλκοολούχων ποτών

  • Κατηγορίες αλκοολούχων ποτών
  • Βασικές έννοιες και ορισμοί
  • Επιτρεπόμενες πρακτικές, επεξεργασίες και προσθήκες
  • Νομοθετικές απαιτήσεις παρασκευής προϊόντων
  • Ελληνικά αλκοολούχα ποτά Προστατευόμενης Γεωργικής Ένδειξης

2η ενότητα: Οινοποίηση

  • Κατηγορίες κρασιών
  • Το σταφύλι ως πρώτη ύλη
  • Παράγοντες ποιότητας παραγωγής οίνου
  • Ο τρύγος
  • Αναλύσεις προ τρύγου
  • Διαδικασία οινοποίησης
  • Ωρίμανση οίνου

3η ενότητα: Έλεγχοι οίνου και αποστάγματα

  • Εργαστηριακές αναλύσεις οίνου
  • Οργανοληπτικός έλεγχος
  • Τεχνολογία σαμπάνιας, τσίπουρου, ούζου και ηδύποτων
  • Προδιαγραφές αποσταγμάτων και ηδύποτων

Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Λίγα λόγια για τον Τάνη Αθανάσιο

Ο Τάνης Θανάσης είναι Τεχνολόγος τροφίμων με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην νομοθεσία τροφίμων και ποτών από το τμήμα γεωπονίας του ΑΠΘ.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον έλεγχο ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων εργοστασίων παραγωγής τροφίμων διαφόρων κλάδων και από το 2021 εργάζεται ως σύμβουλος συστημάτων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων. Παράλληλα με την συμβουλευτική σε βιομηχανίες τροφίμων, είναι διευθυντής διασφάλισης ποιότητας σε 2 από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της βορείου Ελλάδος.

Έχει συνεργαστεί με εταιρείες τροφίμων για τον σχεδιασμό μελέτης HACCP, για την επισήμανση ετικετών και για την πιστοποίηση των συστημάτων ποιότητας. Αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες τροφίμων και διατροφής, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ε.Φ.Ε.Τ. και είναι εκπαιδευτής σε Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης για στελέχη τεχνολογίας και ελέγχου τροφίμων και ποτών.

Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εξ αποστάσεως μέσω internet με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων, μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, όποια ώρα και ημέρα θέλετε. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. 
 
Μπορείτε επίσης, να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου για να τις έχετε στο αρχείο σας.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών.
Πλήρης αλληλεπίδραση, θα απαντηθούν οι ερωτήσεις που θα έχετε υποβάλει μέσω της πλατφόρμας και θα γίνει συζήτηση επ’ αυτών.
 
 
*Μέγιστος χρόνος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου έως και 5 μήνες από την έναρξη του, μέσω των βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την εγγραφή, καταβάλετε το κόστος των 65 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.

Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 
Συνολικό κόστος: 65 ευρώ.

Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τέσσερεις βιντεοσκοπημένες συνεδρίες συνολικής διάρκειας δύο ωρών. Επιπλέον μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια 4 ώρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ