Επιμορφωτικό Online Σεμινάριο: Δεξιότητες Ψυχολόγου και Τεχνικές Ψυχοθεραπείας

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση, η ανάλυση και η κατάρτιση στις ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και στις απαραίτητες ψυχοθεραπευτικές/συμβουλευτικές δεξιότητες για την διεξαγωγή μιας αποτελεσματικής ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Επίσης η παράθεση πρακτικών ζητημάτων κατά την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή. Μέσω της πρακτικής γνώσης θεμελιωδών μεθόδων θα κατανοήσετε και θα διαχειριστείτε τα ζητήματα που απασχολούν τους θεραπευόμενους. Για τον σκοπό αυτό επίσης, θα παρατεθούν παραδείγματα ερωτημάτων, διαλόγων και περιπτώσεων σε μια ψυχοθεραπευτική/συμβουλευτική διαδικασία.

Εγγραφές έως Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Έναρξη τμήματος 20/06/2024

Κόστος 150 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε 2 δόσεις των 75 ευρώ

Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

Δεξιότητες Ψυχολόγου και Τεχνικές Ψυχοθεραπείας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

 • Ψυχιάτρους,
 • Ψυχολόγους,
 • Ψυχοθεραπευτές,
 • Κοινωνικούς Λειτουργούς,
 • Συμβούλους Ψυχικής Υγείας,
 • Φοιτητές των οποίων η εργασία συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την ψυχολογία και την ψυχική υγεία,
 • Σε οποιοδήποτε έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον τομέα της Ψυχολογίας.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η δομή της ψυχοθεραπευτικής/συμβουλευτικής διαδικασίας είναι ίδια, ανεξαρτήτως θεωρητικής ψυχοθεραπευτικής/συμβουλευτικής προσέγγισης και ξεκινά με την πρώτη επικοινωνία του ατόμου με τον ψυχολόγο, την πρώτη συνάντηση, την διεξαγωγή της ψυχοθεραπείας και ολοκληρώνεται με την λήξη της θεραπείας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση, η ανάλυση και η κατάρτιση στις ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και στις απαραίτητες ψυχοθεραπευτικές/συμβουλευτικές δεξιότητες για την διεξαγωγή μιας αποτελεσματικής ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Επίσης η παράθεση πρακτικών ζητημάτων κατά την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή. Στόχος του σεμιναρίου είναι να συμβάλλει στην αίσθηση αυτοπεποίθησης και σιγουριάς του ψυχοθεραπευτή/ψυχολόγου, μέσω της πρακτικής γνώσης θεμελιωδών μεθόδων ώστε να κατανοήσει και να διαχειριστεί τα ζητήματα που απασχολούν τους θεραπευόμενους. Για τον σκοπό αυτό θα παρατεθούν παραδείγματα ερωτημάτων, διαλόγων και περιπτώσεων σε μια ψυχοθεραπευτική/συμβουλευτική διαδικασία.

 • Η πρώτη επικοινωνία με τον θεραπευόμενο: προσωπική πρωτοβουλία και συγκατάθεση.
 • Η πρώτη συνάντηση με τον θεραπευόμενο: πρακτικά ζητήματα στην πρώτη επαφή με τον θεραπευόμενο, κίνητρο και υποδοχή.
 • Ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο: θεραπευτικό συμβόλαιο, χρόνος, περιβάλλον, αμοιβή, περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εμπιστευτικότητα/απόρρητο.
 • Κλινική συνέντευξη.
 • Ψυχοθεραπευτική σχέση/ συμμαχία.
 • Αναγνώριση και καθορισμός ψυχοθεραπευτικών στόχων.
 • Οι δεξιότητες του αποτελεσματικού ψυχολόγου.
 • Τεχνικές ψυχοθεραπείας.
 • Επίτευξη των ψυχοθεραπευτικών στόχων.
 • Ολοκλήρωση και τερματισμός της θεραπείας.

Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Αντωνοπούλου Χαρά

Λίγα λόγια για τη Χαραλαμπία Αντωνοπούλου…

Η Χαραλαμπία Αντωνοπούλου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, του τμήματος Ψυχολογίας. Το 2013 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της στο τετραετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (EUROPEAN INSTITUTE OF INTEGRATIVE PSYCHOTHERAPY) και έχει λάβει το «European Diploma in Integrative Psychotherapy». Οι σπουδές της είναι πάνω στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην Συνθετική Ψυχοπαθολογία, με ομαδική και ατομική εποπτεία περιστατικών.

Από το 2012 ως και σήμερα ασκεί το επάγγελμα της Ψυχολόγου στο ιδιωτικό της γραφείο με έδρα την Τρίπολη προσφέροντας εξατομικευμένες θεραπείες σε ενήλικες. Από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο του 2014 διατέλεσε μέλος Ε.Δ.Ε.Α.Υ. (Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δήμου Τρίπολης, το 2015 επιτέλεσε εισηγήτρια σε πρόγραμμα Ψυχολογίας που υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στην Τρίπολη, ενώ έχει εργαστεί από τον Νοέμβριο του 2019 και για δύο χρόνια ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια» στην Τρίπολη με ενήλικες και παιδιά.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης κατάρτισής της έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε παρακολούθηση ψυχιατρικών περιστατικών από ψυχίατρο και έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης και εισαγωγικών διαλέξεων στον τομέα της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας.

Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εξ αποστάσεως μέσω internet με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων, μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, όποια ώρα και ημέρα θέλετε. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. 
 
Μπορείτε επίσης, να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου για να τις έχετε στο αρχείο σας.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών.
Πλήρης αλληλεπίδραση, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις απευθείας μέσω του μικροφώνου σας ή μέσω chat και ο εισηγητής σας απαντά.
 
*Μέγιστος χρόνος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου έως και 5 μήνες από την έναρξη του, μέσω των βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την εγγραφή, καταβάλετε την 1η δόση των 75 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.

Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 
Συνολικό κόστος: 150 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε δύο δόσεις των 75 ευρώ.

Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Δεκατέσσερις συνεδρίες, διάρκειας περίπου μιας ώρας η κάθε μια. Επιπλέον μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια 18 ώρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ