Επιμορφωτικό Online Σεμινάριο: NLP - Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός στην Ψυχολογία

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός είναι μία σύγχρονη μέθοδος ψυχολογικής/γνωσιακής προσέγγισης εκμάθησης δεξιοτήτων για προσωπική ανάπτυξη, εξέλιξη και αυτογνωσία που εστιάζει στον τρόπο σκέψης του ανθρώπου και ειδικότερα στην αλλαγή μοτίβων ανθρώπινης συμπεριφοράς, με σκοπό να ενισχύσει τις δυνατότητες του ατόμου και να επιτύχει τους στόχους του.

Εγγραφές έως Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Έναρξη τμήματος 23/05/2024

Κόστος 120 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε 2 δόσεις των 60 ευρώ

Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

  • Ψυχολόγους,
  • Ψυχίατρους,
  • Επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας,
  • Εκπαιδευτές/διδακτικό προσωπικό/δάσκαλους,
  • Φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων,
  • Σε οποιοδήποτε έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον τομέα της Ψυχολογίας.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Βασικές Έννοιες στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP – Neuro-Linguistic Programming) – (βασικές αρχές, πλεονεκτήματα και περιορισμοί)
2. Ιστορικό πλαίσιο αναφοράς του NLP – (δημιουργία, σημαντικά πρόσωπα της ιστορίας, κινήματα και ψυχοθεραπευτικές μέθοδοι που επηρέασαν τη γένεση του NLP)
3. Κεντρικό Νευρικό Σύστημα – Αισθήσεις & Επικοινωνία στον NLP – (η αλληλεπίδραση εγκεφάλου, γλώσσας και σώματος στη δημιουργία τρόπων-μοτίβων συμπεριφοράς)
4. Τύποι Μάθησης και Επικοινωνίας στον NLP – (ο τρόπος που μαθαίνουμε και επικοινωνούμε μέσω των αισθήσεων)
5. Αξιώματα NLP – (η φιλοσοφία του NLP γύρω από τη σημασία της επικοινωνίας που ορίζει τη σχέση μας με τον συνομιλητή μας)
6. Η σημασία της Στοχοθέτησης στον NLP – (το νόημα της στοχοθέτησης σε σχέση με κίνητρα, αξίες, πρόοδο και απόδοση των ανθρώπων)
7. Τεχνικές NLP – (παρουσίαση τεχνικών στην προετοιμασία του ατόμου προς μια πιο λειτουργική και βοηθητική συμπεριφορά, σε μια αλλαγή συνήθειας και διερεύνησης του εαυτού του)
8. Εφαρμογές και Ασκήσεις στον NLP – (ασκήσεις με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, τη στοχοθέτηση, την καλύτερη διαχείριση συναισθηματικών καταστάσεων)

Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Λίγα λόγια για την Αλεξάνδρα Κατσούλη

Η Κατσούλη Αλεξάνδρα είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, Εγκληματολογίας MSc και Νοσηλευτικής (με εξειδίκευση στην Ψυχική Υγεία). Εργάζεται από το 1996 στο πεδίο της ουσιοεξάρτησης (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ), είναι πιστοποιημένη Διεθνής Σύμβουλος Ουσιοεξάρτησης και διατελεί εκπαιδεύτρια/διαλέκτρια της Ελληνικής Αστυνομίας ως εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ από το 2014. Επίσης, είναι Drug Demand Reduction Member της International Society of Substance Use Professionals (ISSUP). Έχει μετεκπαιδευτεί στη Δικαστική–Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία, στη Διαπαιδαγώγηση στη Σχολική και Εφηβική Ηλικία, στην Κινητοποιητική Συνέντευξη, στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία και στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό.

Συμμετέχει σε πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων ως εκπαιδεύτρια – εισηγήτρια σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Συμμετέχει επίσης, σε ομάδες έρευνας κλινικών μελετών στο πεδίο της ουσιοεξάρτησης. Έχει παρακολουθήσει πάνω από 200 εκπαιδευτικούς κύκλους και δράσεις στο πλαίσιο συνεχούς επιμόρφωσης και μετεκπαιδεύσεων στα γνωστικά αντικείμενα της  σωματικής/ψυχικής υγείας, της παγκόσμια υγείας, της ψυχιατροδικαστικής, της εγκληματολογίας, της ουσιοεξάρτησης, της ψυχοθεραπείας και του coaching.

Παράλληλα, είναι μέλος Συλλόγων των επιστημονικών πεδίων νοσηλευτικής, ψυχιατροδικαστικής και εγκληματολογίας. Προσθέτως, είναι εθελόντρια μεταφράστρια της Παγκόσμιας Κοινότητας Μεταφραστών (Global Translator Community) σε μαθήματα E-Learning /MOOC (Massive Open On Line Courses). Έχει επίσης εργαστεί στο παρελθόν ως επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς).

 

Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εξ αποστάσεως μέσω internet με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων, μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, όποια ώρα και ημέρα θέλετε. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. 
 
Μπορείτε επίσης, να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου για να τις έχετε στο αρχείο σας.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών.
Πλήρης αλληλεπίδραση, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις απευθείας μέσω του μικροφώνου σας ή μέσω chat και ο εισηγητής σας απαντά.
 
*Μέγιστος χρόνος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου έως και 5 μήνες από την έναρξη του, μέσω των βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την εγγραφή, καταβάλετε την 1η δόση των 60 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.

Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 
Συνολικό κόστος: 120 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε δύο δόσεις των 60 ευρώ.

Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Οκτώ βιντεοσκοπημένες συνεδρίες, διάρκειας περίπου μιας ώρας η κάθε μια. Επιπλέον μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια 9 ώρες και 30 λεπτά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ