Επιμορφωτικό Online Σεμινάριο: Παρασκευή Κρουασάν και Παραλλαγές
Εγγραφές έως Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025
Έναρξη τμήματος 23/10/2025
Κόστος 150 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε 2 δόσεις των 75 ευρώ
- Διάρκεια 5 ώρες και 20 λεπτά
Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

- Για την εγγραφή καταβάλετε την 1η δόση των 75 ευρώ ή όλο το ποσό των 150 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.
- Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
- Βεβαίωση παρακολούθησης. Εκδίδεται από το κέντρο μας, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας.
- Σημειώσεις διαθέσιμες για αποθήκευση στη συσκευή σας.
Αναγνωρισμένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Υπουργείο Παιδείας
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ
- Ζαχαροπλάστες – Pastry Chef
- Αρτοποιούς
- Σεφ
- Αποφοίτους και σπουδαστές σχολών Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
- Οποιοδήποτε άτομο έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον τομέα της ζαχαροπλαστικής σχετικά με την τεχνογνωσία του κρουασάν.
Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Ιστορία του Κρουασάν
Επιλογή κατάλληλων υλικών
Επιλογή κατάλληλων εργαλείων
Διαδικασία προετοιμασίας και παραγωγής
Τεχνικές και τρόποι λαμιναρίσματος
Θερμοκρασίες και χρόνοι
Αποθήκευση και Διατηρησιμότητα
Τεχνικές και ποικιλία σχεδίων
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ.
Κρουασάν
Κύβος New York
Κρουασάν Σοκολάτας
Χωνάκι
Pain au Chocolat
Palmier
New York Roll
Queen Aman
Γόνδολα
Φιόγκοι
Κρουασάν με Γέμιση Κρέμα Φυστίκι
Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Φυσαράκη – Executive and Consultant Chef…
Ο Δημήτρης Φυσαράκης είναι απόφοιτος του τμήματος «Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής» από το ΙΕΚ Ηρακλείου. Έχει μετεκπαιδευτεί στις Τεχνικές Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής στη Γαλλία, στην Τεχνολογία & Τεχνογνωσία Παγωτού από το Carpigianni University στην Ιταλία, στην Τεχνολογία & Τεχνογνωσία Σοκολάτας από το Belcolade Innovation Center στο Βέλγιο. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα courses ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα κ εξωτερικό.
Εργάζεται ως Chef – Υπεύθυνος παραγωγής σε ζαχαροπλαστείο και ως Εκπαιδευτής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε IEK. Συγχρόνως, είναι Ambassador Chef της εταιρείας Belcolade Chocolate, εισηγείται σεμιναρίων ζαχαροπλαστικής και κάνει consulting σε επαγγελματίες που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη ζαχαροπλαστική.
Στη πορεία της επαγγελματικής του ενασχόλησης με τη ζαχαροπλαστική, έχει παρασκευάσει δημιουργίες από ζάχαρη και σοκολάτα, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε τηλεόραση και περιοδικά του κλάδου και κάποιες έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς.
Τέλος, οι σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και οι καθημερινές ανάγκες της εργασίας τον οδήγησαν στην ανάπτυξη και την δημιουργία του λογισμικού Pastrytech. Ένα λογισμικό σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι παράλληλα εύκολο στη χρήση, αλλά και πολύτιμος καθημερινός βοηθός του επαγγελματία!
Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Πλήρης αλληλεπίδραση, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις απευθείας μέσω του μικροφώνου σας ή μέσω chat και ο εισηγητής σας απαντά.
Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Για την εγγραφή, καταβάλετε την 1η δόση των 75 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.
Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Δώδεκα βιντεοσκοπημένες συνεδρίες συνολικής διάρκειας 3 ωρών και 20 λεπτών και επιπλέον, μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια: 5 ώρες και 20 λεπτά.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.