Επιμορφωτικό Online Σεμινάριο: Σύγχρονες Εργαστηριακές Μέθοδοι Αναλυτικής Χημείας

Εγγραφές έως Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Έναρξη τμήματος 07/03/2024

Κόστος 195 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε 3 δόσεις των 65 ευρώ

Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

– Χημικούς και χημικούς μηχανικούς.
 
– Εργαζόμενους σε ιδιωτικά ή κρατικά χημικά εργαστήρια.
 
– Υπεύθυνους ποιοτικού ελέγχου.
 
– Ερευνητές που θέλουν να αναπτύξουν αναλυτικές τεχνικές. 
 
– Γεωπόνους.

– Τεχνολόγους τροφίμων.
 
– Ειδικούς περιβάλλοντος και συναφών επαγγελμάτων. 

– Φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων.

– Σε οποιοδήποτε έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον τομέα της Χημείας.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

– Εισαγωγή στην αναλυτική χημεία. Επεξήγηση βασικών όρων και στάδια ανάπτυξης μεθόδων αναλυτικής χημείας.
 
– Σφάλματα στη χημική ανάλυση και στατιστική επεξεργασία για άρση σφαλμάτων και υπολογισμό των αποτελεσμάτων, επικύρωση αναλυτικής μεθόδου, υπολογισμός ορίων ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης, υπολογισμός ανακτήσεων.
 
– Δειγματοληψία. Σωστές πρακτικές κατά τη λήψη δειγμάτων π.χ. ποσότητα, υλικό, συστηματικά και τυχαία σφάλματα στη δειγματοληψία και τρόποι αποφυγής τους, μέθοδοι διατήρησης δειγμάτων που περιέχουν μέταλλα, οργανικούς ρύπους ή και γενετικό υλικό, παραδείγματα δειγματοληψίας σε αίμα, ούρα, τρίχες, τρόφιμα κ.ά.
  
– Τεχνικές προκατεργασίας δείγματος για παράδειγμα, σύντηξη, ξηρή τεφροποίηση, χρήση συλλιπασμάτων, λυοφιλίωση, διήθηση, διαπύδηση, φυγοκέντρηση, εκχύλιση soxhlet κ.ά. 
 
– Πως προετοιμάζουμε σωστά το δείγμα μας για τα επόμενα βήματα, ποιο φίλτρο είναι κατάλληλο για κάθε δείγμα (επεξήγηση πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων διαφορετικών φίλτρων π.χ. οξικής κυτταρίνης πολυτετραφθοροαιθυλένιο κλπ).
 
– Προετοιμασία του δείγματος/(μίκρο)εκχύλιση των αναλυτών.
 
– Χρήση τεχνικών όπως εκχύλιση στερεής φάσης, μικροεκχύλιση στερεής φάσης, εκχύλιση διασποράς προσροφητικού υλικού στο υπόστρωμα κ.ά. πριν την τελική ανάλυση. 
 
– Γιατί χρειαζόμαστε κάθε τεχνική. Αρχές μεθόδου της εκάστοτε τεχνικής, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε μεθόδου.
 
– Αναλυτική επίδειξη κάθε τεχνικής ανάλυσης, με ειδικά γυρισμένα γι’ αυτόν τον σκοπό, βίντεο. 
 
– Εμπειρικά παραδείγματα για την εφαρμογή της εκάστοτε τεχνικής για ανάλυση δειγμάτων τροφίμων (όπως γάλα, αυγά, φρούτα, λαχανικά), βιολογικών υγρών (αίμα και ούρα), περιβαλλοντικών δειγμάτων κ.ά. 
 
– Πρακτικές συμβουλές για την επιτυχή διεξαγωγή της εκάστοτε τεχνικής.

Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Θεόδωρος Χατζημητάκος, είναι χημικός, διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα με τίτλο “Τεχνικές και Εφαρμογές της Αναλυτικής Χημείας: Χημικές και Βιοχημικές Τεχνολογίες” από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
 
Επίσης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής έχει λάβει υποτροφία από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.
 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη σύνθεση και τον χαρακτηρισμό νανοϋλικών, την ανάπτυξη αναλυτικών μεθόδων με χρήση νανοϋλικών και την ανάπτυξη μεθόδων μεταβολομικής μελέτης οργανισμών. Από την ερευνητική του δραστηριότητα έχουν προκύψει 18 ερευνητικές δημοσιεύσεις σε διεθνή, έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, μετά από αξιολόγηση, 15 ανακοινώσεις (προφορικές και αναρτημένες) σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και είναι συν-συγγραφέας σε 2 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία.
 
Επιπλέον, είναι συντάκτης στο ειδικό τεύχος με τίτλο “Recent Advances in Carbon Dots” του διεθνούς περιοδικού: C Journal of Carbon Research (MDPI) και ταυτόχρονα είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των Χημικών Χρονικών (επίσημο περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων Χημικών). 

Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εξ αποστάσεως μέσω internet με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων, μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, όποια ώρα και ημέρα θέλετε. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. 
 

Μπορείτε επίσης, να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου για να τις έχετε στο αρχείο σας. 

*Μέγιστος χρόνος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου έως και 5 μήνες από την έναρξη του, μέσω των βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την εγγραφή, καταβάλετε την 1η δόση των 65 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.

Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 
Συνολικό κόστος: 195 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε 3 δόσεις των 65 ευρώ.

Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Οκτώ βιντεοσκοπημένες συνεδρίες συνολικής διάρκειας 18 ωρών. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, εφόσον έχετε εξοφλήσει νωρίτερα ή στην κανονική της ημερομηνία την 2η και 3η δόση αποπληρωμής του σεμιναρίου, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ