Σεμινάριο: Οικιακοί και Υπαίθριοι Λαχανόκηποι

Εγγραφές έως Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

Έναρξη τμήματος 29/01/2021

Κόστος 56,50 ευρώ

Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

– Όλους όσους έχουν ενδιαφέρον να δημιουργήσουν το δικό τους λαχανόκηπο στην αυλή και τον κήπο τους, ή και ακόμη και στο σπίτι τους (μπαλκόνι, βεράντα, ταράτσα κτλ).
 
– Όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τα λαχανικά και πώς μπορούν να τα καλλιεργήσουν και να τα φροντίσουν με αποτελεσματικό τρόπο.
 
– Όσους αναζητούν πηγές υγιεινής διατροφής για εκείνους και τις οικογένειές τους.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

– Κατανόηση των μεθόδων σωστού σχεδιασμού ενός λαχανόκηπου.
– Εμβάθυνση των ιδιαίτερων αναγκών των κυριότερων λαχανικών.
– Προβλήματα και οφέλη λαχανοκομίας.
– Κατηγορίες οικιακών λαχανόκηπων – υπαίθριοι λαχανόκηποι.
– Διατροφική αυτάρκεια και οικιακή λαχανοκομία.
– Εναέριο περιβάλλον: επιλογή κατάλληλη τοποθεσίας.
– Διαστάσεις και έκταση οικιακού λαχανόκηπου.
– Εποχή σποράς/φύτευσης και συγκομιδής.
– Μεταφύτευση των φυτών (πως γίνεται και πότε).
– Άρδευση και την ορθή λίπανση των λαχανικών.
– Πολλαπλασιασμό των κηπευτικών.
– Αντιμετώπιση ζιζανίων.
– Συγκαλλιέργεια λαχανικών.
– Συγκομιδή και τρόποι αποθήκευσης λαχανικών.

Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Η Αικατερίνη Καρκάνη είναι γεωπόνος, απόφοιτη του τμήματος γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτη του Τμήματος Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας.
 
Είναι προϊσταμένη στο τμήμα περιβάλλοντος και τοπικής οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Στυλίδας. Διαθέτει πλούσια εμπειρία από τον αγροτικό τομέα, ενώ και η ίδια έχει καταγωγή από αγροτική οικογένεια.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ, έχει εκπαιδεύσει πληθώρα ατόμων σε ιδιωτικά προγράμματα και προγράμματα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, ενώ και σήμερα ακόμη συνεχίζει την κατάρτισή της και αυτή, με παρακολούθηση σεμιναρίων αγροτικού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων θεματολογίες που έχει διδάξει στο παρελθόν περιλαμβάνουν αντικείμενα όπως: καλλιέργεια, γεωργικά μηχανήματα, γεωργικό marketing, μελισσοκομία, θερμοκήπια, διαχείριση φυσικών πόρων, υγιεινή και ασφάλεια εργασίας, φυτοπροστασία, αδειοδότηση κ.ά.

Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εξ αποστάσεως μέσω internet με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων, μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, όποια ώρα και ημέρα θέλετε. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. 
 
Μπορείτε επίσης, να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου για να τις έχετε στο αρχείο σας.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών. Πλήρης αλληλεπίδραση, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις απευθείας μέσω του μικροφώνου σας ή μέσω chat και ο εισηγητής σας απαντά.
 
*Μέγιστος χρόνος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου έως και 5 μήνες από την έναρξη του, μέσω των βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την εγγραφή, καταβάλετε το κόστος των 56,50 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.

Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 
Συνολικό κόστος: 56,50 ευρώ.

Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Δύο συνεδρίες, πέντε ώρες η καθεμία. Επιπλέον μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια 12 ώρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ