Σεμινάριο: Ανθοκομία: Περιποίηση Άνθεων και Καλλωπιστικών Φυτών

Εγγραφές έως Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Έναρξη τμήματος 6/10/2020

Κόστος 56,50 ευρώ

  • Διάρκεια 12 ώρες


Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

  • Βεβαίωση παρακολούθησης με δωρεάν έκδοση και δωρεάν ταχυδρομική αποστολή.
  • Σημειώσεις διαθέσιμες για αποθήκευση στη συσκευή σας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

– Οποιονδήποτε αγαπά τα άνθη και τα φυτά και θέλει να μάθει όλα τα απαραίτητα σχετικά με αυτά όπως φύτευση, πότισμα, ανθοφορία, λίπανση κ.ά.
 
– Σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν μερικά από τα πιο δημοφιλή φυτά, που βρίσκει κανείς φυτεμένα είτε στο μπαλκόνι είτε στην αυλή του. 
  

– Σε όσους θέλουν να ομορφύνουν το μπαλκόνι ή την αυλή τους με τη φύτευση λουλουδιών.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

– Σχεδιασμός κήπου, προετοιμασία και εγκατάσταση του ανθώνα, ποιοι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, επιλογή κατάλληλων φυτών κ.ά. 
– Χωροθέτηση γλαστρών σε μπαλκόνι. 
– Επιλογή κατάλληλου χώματος – πότισμα. 
– Λίπανση – είδη και τύποι λιπασμάτων. Τεχνικές για τη σωστή λίπανση των φυτών. 
– Μεταφύτευση φυτών. 
– Ετήσια ημερολόγια φυτεύσεων καλλωπιστικών φυτών και βολβών. 
– Καλλωπιστικά φυτά, ανάλυση ιδιαίτερων αναγκών τεχνικών καλλιέργειας, φροντίδας, ασθενειών κ.λπ.: τριανταφυλλιά, γαρδένια, ορτανσία, ορχιδέα, μπουκαμβίλια, γαρυφαλλιά, γεράνι, αζαλέα, καμέλια, ιβίσκος, πασχαλιά.
– Βολβοί, ανάλυση ιδιαίτερων αναγκών τεχνικών καλλιέργειας, φροντίδας κ.λπ.: τουλίπα, γλαδιόλα, νάρκισσος, υάκινθος. 
– Φυσικοί φράχτες με λεβάντα, λέιλαντ, φωτίνιες, λιγούστρα, πικροδάφνη, ρυγχόσπερμο, πυξάρι, ελαίαγνο, κουμαριά.
– Τεχνικές περιποίησης των φυτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 
– Αρωματικά φυτά σε γλάστρα: ρίγανη, φασκόμηλο, δυόσμος, μέντα, βασιλικός, μαντζουράνα, θυμάρι, δενδρολίβανο, στέβια, μελισσόχορτο, λεβάντα. 

Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Η Αικατερίνη Καρκάνη είναι γεωπόνος, απόφοιτη του τμήματος γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτη του Τμήματος Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας.
 
Είναι προϊσταμένη στο τμήμα περιβάλλοντος και τοπικής οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Στυλίδας. Διαθέτει πλούσια εμπειρία από τον αγροτικό τομέα, ενώ και η ίδια έχει καταγωγή από αγροτική οικογένεια.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ, έχει εκπαιδεύσει πληθώρα ατόμων σε ιδιωτικά προγράμματα και προγράμματα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, ενώ και σήμερα ακόμη συνεχίζει την κατάρτισή της και αυτή, με παρακολούθηση σεμιναρίων αγροτικού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων θεματολογίες που έχει διδάξει στο παρελθόν περιλαμβάνουν αντικείμενα όπως: καλλιέργεια, γεωργικά μηχανήματα, γεωργικό marketing, μελισσοκομία, θερμοκήπια, διαχείριση φυσικών πόρων, υγιεινή και ασφάλεια εργασίας, φυτοπροστασία, αδειοδότηση κ.ά.

Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εξ αποστάσεως μέσω internet με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων, μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, όποια ώρα και ημέρα θέλετε. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. 
 
Μπορείτε επίσης, να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου για να τις έχετε στο αρχείο σας.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών. Πλήρης αλληλεπίδραση, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις απευθείας μέσω του μικροφώνου σας ή μέσω chat και ο εισηγητής σας απαντά.
 
*Μέγιστος χρόνος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου έως και 5 μήνες από την έναρξη του, μέσω των βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την εγγραφή, καταβάλετε το κόστος των 56,50 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.

Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 
Συνολικό κόστος: 56,50 ευρώ.

Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Έξι συνεδρίες. Επιπλέον μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια 12 ώρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ