Επιμορφωτικό Online Σεμινάριο: Η Τέχνη του Πηλού και η Κεραμική στην Αρχαιότητα

Εγγραφές έως Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025

Έναρξη τμήματος 04/12/2025

Κόστος 75 ευρώ

Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

Αναγνωρισμένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Υπουργείο Παιδείας

Χρόνια λειτουργίας
0
Εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων
0
Ενεργά σεμινάρια
10 +
Συμμετέχοντες στα σεμινάρια μας
1 +

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

  • Αρχαιολόγους
  • Ξεναγούς
  • Μουσειολόγους
  • Αρχαιοφύλακες
  • Εκπαιδευτικούς
  • Φοιτητές Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
  • Απόφοιτους Ανθρωπιστικών και Κλασικών σπουδών
  • Οποιοδήποτε  άτομο ενδιαφέρεται για την απόκτηση γνώσεων σε θέματα Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τέχνης, Πολιτισμού.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  1. Ενότητα 1: Εισαγωγή. Νεολιθική Περίοδος.

  2. Ενότητα 2: Κεραμική και πήλινα αντικείμενα κατά τη Νεολιθική περίοδο

  3. Ενότητα 3: Κεραμική και πήλινα αντικείμενα κατά την Εποχή του Χαλκού στην Μινωική Κρήτη

  4. Ενότητα 4: Κεραμική και πήλινα αντικείμενα κατά την Εποχή του Χαλκού στις Κυκλάδες

  5. Ενότητα 5: Κεραμική και πήλινα αντικείμενα κατά την Εποχή του Χαλκού στην Ηπειρωτική Ελλάδα-Μυκηναϊκός πολιτισμός

  6. Ενότητα 6: Κεραμική και πήλινα αντικείμενα κατά την Γεωμετρική Εποχή

  7. Ενότητα 7: Κεραμική και πήλινα αντικείμενα κατά την Αρχαϊκή Εποχή

  8. Ενότητα 8: Κεραμική και πήλινα αντικείμενα κατά την Κλασική Εποχή

  9. Ενότητα 9: Κεραμική και πήλινα αντικείμενα κατά την Ελληνιστική & Ρωμαϊκή Εποχή

  10. Ενότητα 10: Κεραμική και πήλινα αντικείμενα κατά την Βυζαντινή Εποχή

Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Λίγα λόγια για την Παντελία Χριστοπούλου…

Η Παντελία Χριστοπούλου σπούδασε Αρχαιολογία στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο, παρακολουθώντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου από την Προϊστορική Εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα: Ελλάδα, Αίγυπτος, Εγγύς Ανατολή» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκεί, εξειδικεύτηκε στις επαφές μεταξύ του ελλαδικού χώρου και της Εγγύς Ανατολής, όπως αυτές αποτυπώνονται εικονογραφικά, με θέμα της διπλωματικής της εργασίας «Το νειλωτικό τοπίο στην αιγυπτιακή και αιγαιακή εικονογραφία».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε διάφορες πανεπιστημιακές ανασκαφές, ενώ τα τελευταία χρόνια, έως και σήμερα, εργάζεται ως συμβασιούχος αρχαιολόγος σε Εφορείες Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παλαιογραφίας και άλλα, σχετικά με τον τομέα της εκπαίδευσης.

Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εξ αποστάσεως μέσω internet με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων, μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, όποια ώρα και ημέρα θέλετε. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. 
 
Μπορείτε επίσης, να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου για να τις έχετε στο αρχείο σας.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών.
Πλήρης αλληλεπίδραση, θα απαντηθούν οι ερωτήσεις που θα έχετε υποβάλει μέσω της πλατφόρμας και θα γίνει συζήτηση επ’ αυτών.
 
 
*Μέγιστος χρόνος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου έως και 5 μήνες από την έναρξη του, μέσω των βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την εγγραφή, καταβάλετε το κόστος των 75 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.

Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 
Συνολικό κόστος: 75 ευρώ.

Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Δέκα βιντεοσκοπημένες συνεδρίες συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών. Επιπλέον μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια 6 ώρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ